In-Edit presenta: “La Juventud Baila”, un fals documental de Marc Crehuet

divendres 26 octubre | Aribau Multicines (Sala 5)

El festival In-Edit que tindrà lloc entre els dies 25 d’octubre i 4 de novembre a Barcelona i Madrid, anuncia la incorporació del film de Marc Crehuet, “Apolo. La Juventud Baila” a la secció Panorama Nacional que aquest any compta amb el suport de Levi’s Music Project.

Així mateix, i també per commemorar el 75è aniversari de la sala, In-Edit presentarà en la secció Cultura de Club (75 aniversari Sala Apol·lo) una programació que aborda la cultura de club en diferents èpoques i latituds.

Apolo. La juventud baila
Marc Crehuet | 2018 | Espanya | 49 min.

Que ningú esperi un relat cronològic amb busts parlants. Això és un disbauxat homenatge al que ha representat la sala Apolo per a la nit barcelonina que aprofita l’ocasió per reflexionar amb molt humor sobre el moment en què una persona se sent ja massa vella per anar a discoteques o, per contra, segueix comportant-se com un adolescent. Compte, això sí, el passat d’Apolo com a parc d’atraccions en els anys 30, com a sala de festes amb orquestra pel desmelene a ritme de mambo de la burgesia des de 1946, la instal·lació de Nitsa Club ja intervinguts els 90 o… els concerts de indie en els quals es van forjar incomptables parelles, com la qual protagonitza aquesta sàtira. Amb la complicitat de gent com el guionista i realitzador Carlo Padial, periodistes com Óscar Broc, Javier Blánquez i Pere Vall, DJ Coco, el duo humorístic Venga Monjas o el director de Primavera Sound, Alberto Guijarro, la pel·lícula riu (amb afecte) de tot i de tots: des de la llum vermella amb aires a club d’alterne fins als mods trasnuitats o aquells xumets amb què ballaven moltes indies en els 90; de les misèries del sector audiovisual a la pedanteria que se li atribueix al mundillo cultural barceloní i el confús i risible debat actual sobre el trap. El que queda clar, en tot cas, és que tothom té la seva pròpia història que explicar sobre l’Apolo, innegable icona juerguista i musical de la ciutat.

Compra la teva entrada clickant aquí

Comparteix

ALTRES ESDEVENIMENTS