Apolo 75 Anys x BAM

Apolo celebra els seus 75 anys de vida a les festes de la Mercé,  amb el festival BAM com a marc principal

Aquest any l’Apolo ha complert 75 anys. Tres quarts de segle on la sala ha estat testimoni d’innombrables concerts, sessions, orquestres, projeccions, cabarets… funcionant com un dels punts referents de l’Avinguda Paral·lel. Durant tots aquests anys, l’avinguda i la sala han anat agafades de la mà, sent protagonistes dels innombrables canvis culturals i socials que ha viscut la ciutat de Barcelona. Per aquest motiu, aquest any no quedava una altra que celebrar l’ocasió i per a això, dins de la programació del festival BAM, es va instal·lar en el Paral·lel l’Escenari Apolo 75 Anys, que va ser testimoni de les actuacions de la BJO, Real Combo Lisbonense, The Mani-Las, Throes + The Shine i Nathy Peluso.

A més, el dijous 21 de setembre es va celebrar la inauguració del BAM amb un sopar especial a la Sala Apolo, aprofitant l’ocasió per presentar la publicació de l’antropòloga i periodista Eva Espinet “Apolo: 75 Anys sense parar de ballar“, llibre que explica les vivències i història de la sala que ha mutat al costat de l’escena cultural de Barcelona. D’altra banda, a la mateixa gala, l’associació de promotors musicals (APM) va atorgar el seu premi anual a l’Apolo en homenatge als 75 anys de la sala. Aquest premi el va concedir Albert Salmerón, qui fos el precursor de la sala com la coneixem actualment al costat d’Alberto Guijarro, actual director.

Per complementar les activitats d’aquest aniversari, el director nominat al Goya Marc Crehuet presentarà el proper 27 d’octubre el fals documental “La Juventud Baila” en el festival de cinema documental musical In-Edit. També, diferents clubs que acull la Sala Apolo com NastyMondays, Canibal, Nitsa… han celebrat i celebraran l’aniversari amb una sessió especial en les seves respectives jornades. Com a concert especial, Los Planetas, una de les bandes que més vegades han tocat a l’Apolo, oferiran un concert homenatge a la sala que ha marcat una generació el proper 24 d’octubre.

Comparteix