Festival In-Edit x Apolo. La Juventud Baila

Sala Apolo protagonista en el Festival de Cinema Documental Musical In-Edit

Per seguir celebrant els 75 anys de la Sala ApoloIn-Edit acull dins la secció PANORAMA NACIONAL x Levi’s Music project, ‘Apolo. La Juventud Baila‘, un fals documental que ha dirigit Marc Crehuet (“El Rei Borni”, Pop Ràpid”).

Aquesta peça audiovisual que s’estrena demà dissabte 27 i es torna a projectar el dissabte 3 de novembre (dues dates amb sold-out), és un homenatge del director a la sala, on en clau d’humor mostra com l’Apolo ha estat clau per moltes generacions com un referent dins l’escena musical.

El càsting compta amb cares conegudes de la televisió i cinema català, entre els que destaquen Francesc FerrerMiqui Esparbé, el duo còmic Venga Monjas o el guionista i humorista Carlo Padial. A més, dj’s, periodistes i figures il·lustres que formen part de la Sala Apolo també participen en la imminent estrena.

A més el festival s’uneix a la celebració del 75 aniversari de la Sala Apolo amb la secció Cultura de Club (75 aniversari Sala Apolo). Consulta tota la programació del cicle aquí.

TRÁILER Y SINOPSIS

Apolo. La juventud baila
Marc Crehuet | 2018 | Espanya | 49 min.

Que ningú esperi un relat cronològic amb busts parlants. Això és un disbauxat i hilarant homenatge sobre què ha representat la Sala Apolo per a la nit barcelonina, que aprofita l’ocasió per reflexionar amb molt d’humor sobre el moment en què una persona se sent ja massa vella per anar a discoteques o, per contra, segueix comportant-se com un adolescent. Relata, això sí, el passat de l’Apolo com a parc d’atraccions en els anys 30, com a sala de festes amb orquestra per al desmelene a ritme de mambo de la burgesia des de 1946, la instauració del Nitsa Club ja als 90 o… els concerts d’indie en què es van forjar incomptables parelles, com la que protagonitza aquesta sàtira.

Amb la complicitat de gent com el guionista i realitzador Carlo Padial, periodistes com Óscar Broc, Javier Blánquez i Pere Vall, DJ Coco, el duo humorístic Venga Monjas o el director del Primavera Sound, Alberto Guijarro, la pel·lícula riu (amb afecte) de tot i de tots: des de la llum vermella amb aires a club d’alterne fins als mods o aquells xumets amb què ballaven moltes indies en els 90; de les misèries del sector audiovisual a la pedanteria que se li atribueix al món cultural barceloní i el confús i risible debat actual sobre el trap. El que queda clar, en tot cas, és que tothom té la seva pròpia història a explicar sobre l’Apolo, innegable icona juerguista i musical de la ciutat.

Comparteix