Llibre d’Apolo: Apolo x 75 Anys sense parar de ballar

L’antropòloga i historiadora Eva Espinet, ha estat l’encarregada d’escriure la biografia autoritzada de l’Apolo, “Apolo: 75 anys sense parar de ballar”. Aquest llibre és una narració il·lustrativa i il·lustrada de la història de l’Apolo i el seu entorn, on es retracta com ciutat i sala han anat sempre de la mà. Amb una estructura cronològica, una voluntat didàctica i un to festiu, s’explica la situació de la Barcelona de preguerra que va donar lloc a la sala de jocs Autopark, on va sorgir el Baile Apolo, per acabar sent la Sala Apolo que tothom coneix. Més de 80 entrevistes realitzades per a l’ocasió ajuden a construir el relat històric del llibre que combina  dosi de ficció i realisme documentat d’hemeroteques i arxius, i una completa bibliografia amb imatges rescatades per a l’ocasió, cartells, flyers o documents inèdits com el permís de la Marina d’EUA per poder anar al Ball Apolo.

A més, la història es centra també en l’Apolo més actual, on el lector podrà trobar quins han sigut els concerts i sessions de DJ’s més destacats, anècdotes de la pista i declaracions d’aquells que han fet que l’Apolo es convertís en punt calent de l’avantguarda musical a Europa.

“Apolo: 75 Anys sense parar de ballar” és un llibre coeditat amb Comanegra, l’editorial de “La història del Paral·lel” (Rossend Llurba, 2017) o “La Criolla” (Paco Villar, 2017) entre altres i compte amb pròlegs escrits per el director de la Sala Apolo Alberto Guijarro, i els periodistes Lluis Permanyer i Marta Salicrú.

Comparteix