Sala Apolo amaga un trosset d’història

A mitjans dels anys 40 va arribar al Ball Apolo una tendència del París de l’època: les Taxi-Girls. Després de la prohibició de la prostitució a la II República, es van tancar els prostíbuls i els “bars de cambreres”. Per tant, les noies van buscar altres vies més lícites per guanyar-se un jornal. Instruïdes en acadèmies de ball, aquestes dones, denominades com a Taxi-Girls, esperaven a la sala de ball al fet que el senyoret de torn adquirís un talonari de bitllets valorats en 20 pessetes cadascun. Cada bitllet permetia ballar amb una de les Taxi-Girls. Al final de la nit, les noies cobraven la meitat dels bitllets recaptats. L’altra meitat els hi quedava la sala.

En aquesta imatge podem observar un mirall de l’actual Sala Apolo. Un rastre d’aquella època on s’explica que solament es pot servir un bitllet per persona amb la finalitat de ballar amb les Taxi-Girls i que així no repetissin parella de ball.

Us heu fixat? El mirall està situat entre les dues barres de la Sala Apolo i a sobre es pot llegir: “Aviso, está prohibido servir más de dos números a una misma persona”.

“Taxi Girls despatxant a un borratxo” – Seqüència extreta del video commemoratiu de #Apolo75Anys
Comparteix